cabbage.460Sestavine:

1/5 manjše glavice rdečega zelja

1/5 manjše glavice belega zelja

1/5 manjše glavice kitajskega zelja

2 rezini belega kruha

1 žlica olja

30 g masla

1 žlička rdeče paprike

4 rezine pancete

 

Za preliv

2 žlici limoninega soka

2 žlici gorčice

1 žlica vode

1/4 skodelice olja

 

Priprava:

Vse tri vrste zelja naribajte ali narežite in ga zmešajte v posodi za solato. Slanino narežite na trakove. Odrežite skorjo s kruha in sredico narežite na kocke. V ponvi pogrejte maslo in olje, dodajte rdečo papriko in kruh. Mešajte, dokler se kruh hrustljavo ne zapeče. S penovko poberite kruh iz ponve in ga položite na papirnate brisače, ki bodo vpile odvečno maščobo. Nato v ponvi popražite še panceto. Limonin sok, gorčico in vodo zlijte v kozico in segrevajte na srednje velikem ognju. Postopno vmešajte olje in zmes mešajte, dokler se ne zgosti. Pazite da ne zavre. Kruh, panceto in vroč preliv dodajte zelju, rahlo premešajte in takoj postrezite.